Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвСлед като се сметнаха разходите и приходите, а

...
Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвСлед като се сметнаха разходите и приходите, а
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Не стигат над 300 милиона от бюджета, НС решава дали да го актуализира или да се тегли нов заем

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Нова Тв

След като се сметнаха разноските и приходите, а Национален статистически институт прави цяла нощ сметки и планове, те демонстрираха, че над 300 милиона от бюджета за 2021 година не стигат, с цел да се изпълнят поетите задължения - към пенсионерите с новите минимални пенсии от 370 лв. и добавки от по 120 лв. за последните три месеца за годината, за компенсиране на затворени или наранени от рецесията бизнеси и нарастването на втората година на помощите за майчинство на 650 лв.. Бюджетът разполага с 400 милиона, а трябват 740 милиона.

Това сподели общественият министър Гълъб Донев в „ Здравей, България “ по Нова Тв.

Народното събрание ще вземе решение за актуализация на бюджета, само че откакто парите като доходи в бюджета за държавно публично обезпечаване ги няма, те би трябвало да дойдат след трансфер от централния бюджет. При състояние че в страната няма доходи, бюджетът за 2021 година има таван и би трябвало да се вземат решения. Дали ще се тегли заем, това зависи от Народното събрание. Ако приходите не доближават, Народно събрание би трябвало да вземе това решение - дали да се върви към нов заем. Има ли подобен, хората, които работят, ще се по-натоварени, с цел да го изплащат, добави Гълъб Донев.

Той разгласи, че би взел участие като министър и в идващия кабинет, в случай че му бъде препоръчано.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР